GDM Concerts

GDM Concerts står för produktion av musik. Det kan gälla såväl inspelning som turnéer och enskilda konserter. På den här sidan kan du se en del av det jag redan har gjort och det som är planerat för framtiden. Min egen roll är skiftande. Det kan vara som producent i en konsertlokal, kyrka eller ljudstudio, som marknadsförare eller på scen som konferencier eller egen utövare vid flygeln.

BOBAN WE

Boban & Marko Markovics orkester - denna 13-mannaorkester med romsk bakgrund - har med sin spelglädje och tekniska kompetens gått från klarhet till klarhet i hela Europa. Liksom även i Canada och USA. Så sent som 2010 gjorde man succé på Roskildefestivalen. Boban & Marko Markovic är verkliga brobyggare och ambassadörer för Balkankultur när den är som bäst. Ett år som detta då romerna för bara några veckor sedan firade 500 årsjubileum i Sverige kan ”timingen” knappast vara bättre. På Balkan är orkestern märkbart gränsöverskridande. Här existerar inga politiska gränser utan istället en fantastisk symbios med den publik som får uppleva detta. Orkestern öppnar dörrar och innanför handlar det mesta om gränslös spelglädje.

IMG 3341

Inte så långt från Vittskövle, där det böljande Österlen börjar, ligger Drakamöllan inbäddad bland kullar, bokskog och hagar. Här har Ingalill Thorsell skapat ett fantastiskt ställe för vila, avkoppling och kulinariska upplevelser. Gården är fullmatad av kulturella upplevelser inte minst opera. Det kan du läsa mer om på www.drakamollan.com Och hur Gunnar Dalborg finns med i bilden finns bl.a. på
Musiksalong i vårt vackra bibliotek

DELEKTA I Augusti 2014 är det dags för en turné igen.

Den här gången handlar det om Krakow’s Kgl Akademiska Orkester. Det är inte vilken orkester som helst. Större delen av orkestern består av medlemmar i den legendariske violinisten Nigel Kennedys privata Orchestra of Life, och tillhör den väl ansedda musikhögskolan i Krakow, där orkestermedlemmarna till vardags undervisar i t.ex. solospel eller arbetar på sin doktorsexamen. Orkestern leds av Rafal Delekta, en av Europas mest ansedda dirigenter Så räkna med en konsert utöver det vanliga med enbart professionella solister i orkestern tillsammans med två internationellt verksamma svenska (skånska) musiker: Magnus Nilsson (fagott) och Peter Wilgotsson (saxofon) Dessutom en av Polens mest ansedda cellister, Jan Kalinowski.
Konferencier: Gunnar Dalborg.

GUNNAR P

LOGGO MUÅren 2006 t.o.m. 2010 drev jag Musik vid Mälaren tillsammans med Patrik Jablonski som kompanjon och konstnärlig ledare i Dalborg & Jablonski Production. Något av det roligaste jag har gjort. Konceptet byggde på att till Sverige ta en utländsk symfoniorkester och utifrån denna bygga en internationell musikfestival värd namnet med internationella artister, konserter, seminarier, schubertianor och social samvaro. Tack vare professionella artister med mycket värme och närvaro, sponsorstöd och en tacksam publik fungerade det väldigt bra. Kolla gärna länkarna nedan.

2010 2009 2008 2007 2006 

MUSIKPRO

GDM har sedan 80-talet deltagit i musikproduktion i form av konserter, turnéer och festivaler. Men också skivproduktion för olika kunders räkning. Bl.a. producerade GDM både text och musik i samband med Gadelius 100-årsjubileum liksom även en kampvisa för Djurgården. Det senaste tillskottet (2012) ser du här intill. En sevärd CD med musik av Flotow och Offenbach för cello, piano inspelad på Dunkers i Helsingborg. Carl Petersson, piano och Estera Rajnicka, cello. www.carlpetersson.com

 

Spansk afton

En spansk afton bör innehålla Albeniz, De Falla och en gitarrist av internationell klass. Det blir inte sämre om kvällen kompletteras med en världspianist och kanske ännu roligare om det sker fyrhändigt med Spanska danser av Godowsky och Moszkowski.

En magisk och avspänd kväll med gitarristen Anna Pietrzak, pianisten Carl Petersson och Gunnar Dalborg konferencier och fyrhändigt piano.

 

Carl Petersson

är en gudabenådad pianist. Han har turnerat både i USA, Canada, Kina och Israel.  Efter en doktorsexamen i Krakow och efter att ha undervisat  vid Musikhögskolan Wroclaw är han just nu knuten till en musikhögskola i Kina som lärare i piano. Har också helt nyligen gjort en turné i USA, Canada med anledning av att Naxos som första skivbolag gett ut Griegs båda pianokonserter med Carl Petersson, Pragsymfonikerna och Canadadirigenten Kerry Stratton. Som gästlärare har han varit inbjuden till bl. a Göteborgs Pianofestival, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, University of Nevada och Krakóws Universitet. Carl spelar solopiano, ackompanjerar sin hustru Anna Pietrzak och spelar ibland fyrhändigt med Gunnar Dalborg. http://carlpetersson.com

 

Anna Pietrzak

Anna Pietrzak är en mångsidig gitarrist och pedagog. Hon mottog sin doktorstitel vid Musikhögskolan i Wroclaw. Anna Pietrzak har mottagit mångs utmärkelser i flertalet solo och kammarmusik-tävljngar, bland annat i Österrike, Grekland, Rumänien och Polen. Hon har släppt tre album, som alla fått positiva recensioner musikpressen. Brittiska musiktidningen "Classical Guitar" skrev bland annat att Anna Pietrzak är en viktig musiker som kan hantera känslor och fängsla publiken. För närvarande undervisar Anna Pietrzak studenter i gitarr och kammarmusik samt pedagogik vid Musikhögskolan i Wroclaw.

 

Gunnar Dalborg

är Vittskövlebo sen 2007. Han har haft en karriär inom annonsbyrå- och eventbranschen i Västerås och dessutom varit VD för världsarvet Falu Koppargruva.  På senare år har han tagit upp sitt pianoförflutna och drev som VD Musik vid Mälaren tillsammans med Patrik Jablonski under sex år. I Skåne har han fortsatt arrangörsskapet och anlitas inte sällan som ackompanjatör.  Spelar fyrhändigt med Carl Petersson.

En spansk afton bör innehålla Albeniz, De Falla och en gitarrist av internationell klass. Det blir inte sämre om kvällen kompletteras med en världspianist och kanske ännu roligare om det sker fyrhändigt med Spanska danser av Godowsky och Moszkowski.
En magisk och avspänd kväll med gitarristen Anna Pietrzak, pianisten Carl Petersson och Gunnar Dalborg konferencier och fyrhändigt piano.
Välkommen till en magisk och avspänd kväll med gitarristen Anna Pietrzak, pianisten Carl Petersson och Gunnar Dalborg som konferencier och fyrhändigt piano. Programmet bjuder bl.a. på Mario Castelnuovo-Tedesco, Gitarrkonsert nr 1.  Albeniz Preludium & Tango. Carl Petersson spelar även Tryptych av dansken Lars Bisgaard och fyrhändiga Spanska danser av Godowsky och Moszkowski med Gunnar Dalborg,

Plats: Sankta Maria Kyrka i Åhus Datum:26 juli 2017, kl 18:00
Arr: Åhus församling i samarbete med Sensus, GDM/Kultur & Fritid.

Carl Petersson är en gudabenådad pianist. Han har turnerat både i USA, Canada, Kina och Israel.  Efter en doktorsexamen i Krakow och efter att ha undervisat  vid Musikhögskolan Wroclaw är han just nu knuten till en musikhögskola i Kina som lärare i piano. Har också helt nyligen gjort en turné i USA, Canada med anledning av att Naxos som första skivbolag gett ut Griegs båda pianokonserter med Carl Petersson, Pragsymfonikerna och Canadadirigenten Kerry Stratton. Som gästlärare har han varit inbjuden till bl. a Göteborgs Pianofestival, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, University of Nevada och Krakóws Universitet. Carl spelar solopiano, ackompanjerar sin hustru Anna Pietrzak och spelar ibland fyrhändigt med Gunnar Dalborg. http://carlpetersson.com
Anna Pietrzak är en mångsidig gitarrist och pedagog. Hon mottog sin doktorstitel vid Musikhögskolan i Wroclaw. Anna Pietrzak har mottagit många utmärkelser i flertalet solo och kammarmusik-tävlingar, bland annat i Österrike, Grekland, Rumänien och Polen. Hon har släppt tre album, som alla fått positiva recensioner musikpressen. Brittiska musiktidningen "Classical Guitar" skrev bland annat att Anna Pietrzak är en viktig musiker som kan hantera känslor och fängsla publiken. För närvarande undervisar Anna Pietrzak studenter i gitarr och kammarmusik samt pedagogik vid Musikhögskolan i Wroclaw.
Gunnar Dalborg är Vittskövlebo sen 2007. Han har haft en karriär inom annonsbyrå- och eventbranschen och dessutom varit VD för världsarvet Falu Koppargruva.  På senare år har han tagit upp sitt pianoförflutna och drev som VD Musik vid Mälaren tillsammans med Patrik Jablonski under sex år. I Skåne har han fortsatt arrangörsskapet och anlitas inte sällan som ackompanjatör.  Spelar fyrhändigt med Carl Petersson.    

PHOTO

Alltsedan den första konserten 2008 har Archetti (Orkiestra Kameralna Archetti), just på grund av sin energi, nått framgång efter framgång i både Österike, Belgien och Tyskland. Våren 2013 fick GDM, med Gunnar Dalborg som turnéledare, förmånen att ta hand om en turné med början i Polen. Därefter södra Sverige och Mälardalen. Soloartister var Carl Petersson, piano, och John Hudson, tenor. Här kan du läsa mer om turnén: http://www.archetti-on-tour.com/sv/

TRANSTR

TOMAS AVKom och upplev glädjen över att Tomas Tranströmer fått nobelpriset i litteratur. En afton med hans dikter ska naturligtvis också fyllas med musik eftersom de inte sällan refererar till pianospel och musik, både klassisk och jazz. Uppläsare är Ingvar Berg. För musiken svarar bröderna Gunnar och Mats Dalborg. Programmet har redan framförts vid ett antal tillfällen i Mälardalen, Skåne och på Öland. Programmet tar ca halvannan timme och kan lätt anpassas.

PROGRAM
W A Mozart (1756-1791) Adagio ur flöjtkvartett i K 295