BOBAN WE

Boban & Marko Markovics orkester - denna 13-mannaorkester med romsk bakgrund - har med sin spelglädje och tekniska kompetens gått från klarhet till klarhet i hela Europa. Liksom även i Canada och USA. Så sent som 2010 gjorde man succé på Roskildefestivalen. Boban & Marko Markovic är verkliga brobyggare och ambassadörer för Balkankultur när den är som bäst. Ett år som detta då romerna för bara några veckor sedan firade 500 årsjubileum i Sverige kan ”timingen” knappast vara bättre. På Balkan är orkestern märkbart gränsöverskridande. Här existerar inga politiska gränser utan istället en fantastisk symbios med den publik som får uppleva detta. Orkestern öppnar dörrar och innanför handlar det mesta om gränslös spelglädje.

Gunnar Dalborg har engagerat Boban Marcovic både vid Musik vid Mälaren (2010) och i Kristianstad (2012) i anknytning till handbollen i Kristianstad Arena.
Gärna fler gånger, då Boban Markovic är fina ambassadörer för romsk kultur.För mer information och bilder. http://www.boban-and-marko-markovic.com