Spansk afton

En spansk afton bör innehålla Albeniz, De Falla och en gitarrist av internationell klass. Det blir inte sämre om kvällen kompletteras med en världspianist och kanske ännu roligare om det sker fyrhändigt med Spanska danser av Godowsky och Moszkowski.

En magisk och avspänd kväll med gitarristen Anna Pietrzak, pianisten Carl Petersson och Gunnar Dalborg konferencier och fyrhändigt piano.

 

Carl Petersson

är en gudabenådad pianist. Han har turnerat både i USA, Canada, Kina och Israel.  Efter en doktorsexamen i Krakow och efter att ha undervisat  vid Musikhögskolan Wroclaw är han just nu knuten till en musikhögskola i Kina som lärare i piano. Har också helt nyligen gjort en turné i USA, Canada med anledning av att Naxos som första skivbolag gett ut Griegs båda pianokonserter med Carl Petersson, Pragsymfonikerna och Canadadirigenten Kerry Stratton. Som gästlärare har han varit inbjuden till bl. a Göteborgs Pianofestival, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, University of Nevada och Krakóws Universitet. Carl spelar solopiano, ackompanjerar sin hustru Anna Pietrzak och spelar ibland fyrhändigt med Gunnar Dalborg. http://carlpetersson.com

 

Anna Pietrzak

Anna Pietrzak är en mångsidig gitarrist och pedagog. Hon mottog sin doktorstitel vid Musikhögskolan i Wroclaw. Anna Pietrzak har mottagit mångs utmärkelser i flertalet solo och kammarmusik-tävljngar, bland annat i Österrike, Grekland, Rumänien och Polen. Hon har släppt tre album, som alla fått positiva recensioner musikpressen. Brittiska musiktidningen "Classical Guitar" skrev bland annat att Anna Pietrzak är en viktig musiker som kan hantera känslor och fängsla publiken. För närvarande undervisar Anna Pietrzak studenter i gitarr och kammarmusik samt pedagogik vid Musikhögskolan i Wroclaw.

 

Gunnar Dalborg

är Vittskövlebo sen 2007. Han har haft en karriär inom annonsbyrå- och eventbranschen i Västerås och dessutom varit VD för världsarvet Falu Koppargruva.  På senare år har han tagit upp sitt pianoförflutna och drev som VD Musik vid Mälaren tillsammans med Patrik Jablonski under sex år. I Skåne har han fortsatt arrangörsskapet och anlitas inte sällan som ackompanjatör.  Spelar fyrhändigt med Carl Petersson.